نگرانی از بابت شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف و اجرای قرنطینهی خانگی، وضعیت اقتصادی خیلی از کشورها را تحت تاثیر قرار داده و به خیلی از کسب و کارها خسارات زیادی را وارد کرده است؛ یکی از مشاغلی که در این بحران خسارات زیادی را متحمل شدند، مشاغل غذایی از جمله رستورانها بودند. اما صاحبان این صنعت برای مقابله با این بحران راهحلهای مختلفی را پیش گرفتهاند. مقابله با این بحران به خلق نوآوریهای زیادی در این صنعت منجر شده است. در اینجا به بررسی نوآوری های کورنا در صنعت غذایی می پردازیم.
ویروس کرونا قدرت حل بحران و خستگیناپذیر بودن مدیران رستورانها را در نوآوری و پیداکردن راههای جدید برای پیشبردن کسب و کار خود با تغییر کامل یکشبه تمام استراتژی فروش خود را به تصویر کشید. یک ضربالمثل انگلیسی بیان میکند که نیازمندی، مادر نوآوری است. ما در زمان بحران کرونا شاهد به واقعیت پیوستن این ضربالمثل در تلاش رستورانها، برای سرپا ماندن بعد از کرونا بودیم. در این زمان که رستورانها امکان سرو غذا در محل و استفاده از فضای خود برای پذیرایی از مشتری را ندارند، سفارشهای بیرونبر حکم رگ حیاتی را برای آنها ایفا میکنند.
نوآوری های کورنا در صنعت غذایی و اضافهشدن غذاهایی خلاف عرف به منوی بیرونبر
هنگام فکرکردن به منوی بیرونبر رستوران خود اصلا خودتان را محدود نکنید؛ به گزینههای جدید و غیرمعمول فکر کنید، هر چیزی که گمان میکردید تا کنون امکان بیرونبر شدن را ندارد را امتحان کنید. در این دوران، هرچقدر خودتان را به خانهی مشتریانتان نزدیکتر کنید، موفقتر عمل خواهید کرد. چون مشتری برای دستیابی به غذای شما، از خانه خود، که محیط امن او به حساب میآید، خارج نمیشود و همین شما را قابل اعتمادتر میکند.
غذاهای مخصوص دوران کرونا درست کنید.
به دغدغههای کنونی مشتریتان گوش کنید و به آن پاسخ بدهید. مثلا برای دوران بحران کرونا و قرنطینه، وعدههای مخصوص تهیه کنید و یا تخفیفها و برنامههای اقتصادی برای خانوادهها بچینید. بعضی رستورانها پا را از تدارک دیدن غذای مخصوص قرنطینه فراتر گذاشتهاند و به همراه سفارش بیرونبر خود، یک پک ضدعفونی یا مایحتاج بهداشتی را نیز همراه هر سفارش برای مشتریان خود ارسال میکنند.
نوآوری های کورنا در صنعت غذایی و غذاهای نیمهآماده
همهی غذاها برای بیرونبر شدن مناسب نیستند؛ بعضی غذاها را نمیتوان راحت و مناسب بستهبندی کرد و بعضی غذاها بافت و تازگی خود را هنگام بیرونبر شدن از دست میدهند. رستورانها با استفاده از ایدهی غذاهای نیمهآماده برای بیرونبر، این مشکل را حل کردهاند. این غذاها میتوانند یخزده یا یخچالی باشند و میتوانند به عنوان بیرونبر فروخته شوند. اینها روش مناسبی برای رستورانهایی هستند که در ابتدا، غذاهای بیرونبر را در منوی خود لحاظ نکرده بودند.
نوآوری های کورنا در صنعت غذایی و کیتهای غذایی
برخی رستورانها، گزینهی غذاهای نیمهآماده را به سطح بالاتری رساندهاند. آنها محبوبترین غذاهای خود را به صورت بستههایی از مواد اولیهی نیمه آماده به همراه دستور غذایی آماده کردهاند و به صورت بیرونبر به مشتریهای خود میفروشند. این روش نه تنها روش جدید و هیجانانگیزی نسبت به روشهای معمول بیرونبر است؛ بلکه، از لحاظ هزینهای هم بسیار برای خانوادهها، به صرفه است.
نوآوری های کورنا در صنعت غذایی و سرویسهای اشتراکی غذا
در حالیکه سرویس کیتهای غذایی چند سالی میشود که به استراتژی رستورانها اضافه شده است؛ سرویس اشتراک غذا، مدت زیادی نیست که توسط رستورانها به کار گرفته شدهاست و از نوآوریهایی هستند که کرونا باعث آنها شده است. مشتریها در سیستم رستوران مورد علاقهشان ثبت نام میکنند و غذا آنها راس ساعات مشخص شده آمادهی ارسال میشود. این اشتراکات برای کسب و کار منبع درآمد مشخصی را به همراه میآورد.
نوآوری های کورنا در صنعت غذایی و جنبشهای مجازی
مشارکت کسب و کارها در هشتگهای ترند شده در دنیای مجازی، به بالا بردن حضور برند شما در دنیای مجازی و رسیدن به مشتریهای بیشتر کمک میکند. با اضافه کردن شهر خود در فضای مجازی نیز، برای مشتری محلی، در دسترستر میشوید و راحتتر شما را پیدا میکند.
فرقی نمیکند که چطور غذای بیرونبر خود را بازاریابی میکنید، مهم است که از همهی کانالهای ارتباطی خود استفاده کنید. سعی کنید پلتفرمهایی را برای ارتباط با مشتریانتان انتخاب کنید که با آن راحتتر هستند.