مشخصات یک مدیر خوب

مدیریت حتی با وجود منابع متعدد در دسترس، هیچگاه ساده نبوده­ است. قرار گرفتن در موقعیت مدیریت برای بار اول می‌تواند مثل پریدن از هواپیما در ارتفاع باشد. شما ناگهان مسئول رفاه، رفتار و موفقیت یک تیم می‌شوید. قرارگرفتن در یک مکان جدید و منطبق شدن با آن، مخصوصا برای آن دسته افرادی که برای اولین‌بار است که مدیر می‌شوند، می‌تواند به ­راحتی آنها را دستپاچه کند. این نکته حائز اهمیت است که شما اولین نفر و یا آخرین نفر نیستید و حتی موفق‌ترین مدیران هم زمانی این احساسات را تجربه کرده‌اند. در اینجا می خواهیم مشخصات یک مدیر خوب را بررسی کنیم

مشخصات یک مدیر خوب چیست؟

ما چهار ویژگی یک مدیر خوب و چند ویژگی که باید از آن‌ها دوری کنید را از قول مدیران موفق، برای شما آماده کرده­ایم تا از آن‌ها برای رشد و شکوفایی هرچه بیشتر در محیط کارتان استفاده کنید.

مشخصات یک مدیر خوب

مشخصات یک مدیر خوب – همکاری

ساختن یک جو صمیمی و حرفه‌ای به طوری که تمام اعضا احساس کنند که شنیده می‌شوند، به آنها احترام گذاشته می‌شود و دارای ارزش هستند، کلید اصلی موفقیت برای مدیران جدید است.

وجود افرادی که روحیه تیمی داشته باشند، باعث ایجاد یک محیط صمیمی و پشتیبان می‌شود. به عنوان یک مدیر، شما می‌توانید با نشان دادن اشتیاق خود، باعث به وجودآمدن یک اتمسفر مفید برای رشد و پیشرفت شوید.

سامر سالومونسن، افسر آموزش در کمپانی گروو، تشویق به ارتباط میان اعضا، جلسات رودررو، داشتن بازخورد در جلسات رودررو و همچنین اعتماد دو طرفه بین همه افراد تیم را پیشنهاد داده­ است.

مشخصات یک مدیر خوب – کار با هدف رشد

به عنوان یک مدیر، برروی کمک کردن به کارمندانتان و راهنمایی دادن به آن‌ها تمرکز کنید. کارمندانتان را بشناسید تا بتوانید استعدادها و علاقه‌هایشان را هم برای موفقیت فردی آن‌ها و هم در جهت اهداف شرکت، رشد دهید. برطرف­کردن موانع بر سر راه کارمندانتان، باعث نمایان­شدن بهترین شکل کارکردن آنها می‌شود.

ویل اسدیل، نائب رئیس بازاریابی در هوم بیس، پیشنهاد تمرکز بر توسعه اهداف فردی(که مربوط به بیزنس و مسائل کاری نیست) را مطرح کرده ­است. این قضیه می‌تواند، افزایش قدرت ارائه و برقراری ارتباط از طریق انجام کارگروهی باشد یا اینکه با هم یک زبان جدید یاد بگیرید.

مشخصات یک مدیر خوب
عوامل موفقیت یک مدیر – نحوه مدیریت یک مجموعه – مدیر بد کیست – ظاهر یک مدیر موفق

مشخصات یک مدیر خوب – برقراری ارتباط موثر

ارتباطات، نیروی جلو برنده‌ پشت تقریبا همه ­چیز است و توانایی برقرارکردن یک ارتباط خوب، برای یک مدیر، بسیار حیاتیست. شما باید بتوانید انتظارات خود را از کارمندانتان به طور شفاف مطرح کنید، برای آن‌ها خط مشخصی تعریف کنید و از آن‌ها بازخورد بگیرید.

سالومونسن می‌گوید برای به­وجود آوردن اشتیاق در درست کار کردن، مدیران باید یک فرهنگ گروهی را خلق کنند که همه بتوانند در مورد مشکلاتشان صحبت کنند و ایده­هایشان را به زبان بیاورند.

تشویق، حمایت و کمک خواستن نباید هیچ اشکالی داشته ­باشد. زمانی که حس می‌کنید گمراه شدید، به تیمتان مراجعه کنید. یک مکالمه را شروع کنید و در برابر اینکه صحبتتان به هر طرف کشیده­ شود، منعطف باشید.

مشخصات یک مدیر خوب – نتیجه محور

هر کارمندی، دوست دارد که ارزشمند باشد. اگر آنها این باور را نداشته­ باشند که کاری که انجام می‌دهند، بود و نبودش متفاوت است و آن مجموعه به کار او احتیاج دارد، کارایی آنها کم می‌شود.

 ینیو مسجدی، رئیس بازاریابی در نکستیویا، می‌گوید: مدیران جدید باید روی شناخت تک تک افراد گروه­، تمرکز کنند و بدانند چه چیزهایی نقاط قوت آن‌هاست و چه جاهایی نیاز به حمایت بیشتری دارند؟

مسجدی اضافه می‌کند که با کارمندانتان ارتباط مستمر داشته باشید و همراه هم یاد بگیرید؛ وقتی کارمندان مشاهده می‌کنند که شما در کار انرژی می‌گذارید و توسعه پیدا می‌کنید، همین امر باعث تشویق آنها در کارشان شده و باعث می‌شود کارشان را بهتر انجام دهند.

 

مشخصات یک مدیر خوب
مدیر خلاق – چگونه یک مدیر پروژه خوب باشیم – چگونه یک مدیر موفق شویم – نام یک مدیر موفق –

مشخصات یک مدیر خوب – رفتارهایی که نباید انجام دهید!

سالومونسن می‌گوید این خیلی راحت است که مدیران جدید به راحتی عادت‌ها و رفتارهای نامناسب را در روزهای شلوغ اول کار پیش بگیرند؛ او ادامه می‌دهد: بدون یک خط مشی درست، ما معمولا شاهد این هستیم که مدیران تازه‌کار به دام رفتارهای غلط مدیریتی می‌افتند.

شش رفتار که باید ازآنها بپرهیزید:

فقط وقتی مشکلی پیش می‌آید به فکر بازخورد و ارتباط با کارمندانتان باشید.

تکیه بر خودتان به جای اعتماد بر تیمتان.

نپرسیدن سئوالات راهنمایی و دغدغه‌های تیم.

استقبال نکردن از انتقاد و یا حتی نظرات جدید.

پرهیز از صحبت جدی پیرامون مسائل مهم.

داشتن توقعات و انتظارات خیلی بالا یا خیلی پایین از تیم.

ایده­‌های توسعه مدیریت

شما هیچوقت نباید حس گم­شدن یا ساپورت­ نشدن در یک نقش جدید را داشته­ باشید، علی­الخصصوص به عنوان یک مدیر یا رهبر. در ادامه چند راهکار برای پیشرفت در جایگاه جدیدتان را ارائه می‌دهیم.

مشخصات یک مدیر خوب
ویژگیهای یک مدیر رستوران خوب – ویژگی های یک شرکت خوب – اسامی مدیران موفق – رفتار مدیر با کارمندان

تمرین مدیریت

با توجه به تحقیق گروو، 87درصد از مدیران خواستار این بودند که شانسی برای آموزش و پیشرفت در زمانیکه برای اولین بار در راهشان گیج شدند را داشته­ باشند. همچنین نصف مدیران جدید حس کردند که برای جایگاه جدیدشان آماده نیستند.

تمام کمپانی­ها باید ابتدا دوره­ی تمرینی داشته ­باشند و سپس اقدام به استخدام کنند. اگرچه به خاطر هزینه­بر بودن این­چنین دوره­ها یا ذیق وقت، بسیاری از کمپانی­ها، اولویتشان این قضیه نیست. در حقیقت، بسیاری از کمپانی­ها، این دوره­ها را صرفا برای مدیران ارشدشان برگزار کرده و ورک­شاپ‌ها را فقط چند بار در سال پیشنهاد می‌دهند.

او ادامه می‌دهد که این­چنین آموزش­ها ممکن­ است تشویق‌کننده و یا حتی جذاب باشند، اما به ندرت باعث ایجاد تفاوت برای کارمندان روزمره می‌شود؛ همچنین، فرستادن تمام مدیران در هفته اول کارشان به این سمینارها، ممکن­است برای بسیاری از کمپانی­ها گران باشد.

یک گزینه به­خصوص برای کمپانی­های کوچک، تمرینات درونیست. میزبانی چند جلسه به همراه متخصصین دیگر کمپانی­ها برای شروع ایده خوبیست. به علاوه، کارمندان می‌توانند به نقش مدیران ترفیع داده ­شوند و آن را تجربه کنند و از این طریق می‌توانند درکشان را نسبت به استانداردهای کمپانی، بالا ببرند و متوجه شوند که چه چیزی بیشتر اهمیت دارد.

مشخصات یک مدیر خوب
ویژگیهای یک مدیر رستوران خوب – ویژگی های یک شرکت خوب – اسامی مدیران موفق – رفتار مدیر با کارمندان

ریزنویسی

این متد، یکی از متدهای مشهور تمرینی برای کمپانی­های کوچک است. این روش متمرکز و سریع است و برای کمپانی­های کوچک موثر است. مدیران می‌توانند تمام آنچه که نیاز است را در بازه زمانی کم یاد بگیرند؛ بدون حس دستپاچگی.

سالومونسن می‌گوید: با این روش، هر دو گروه مدیران تازه­کار و مدیران با تجربه، می‌توانند درس­ها را راحت فرا بگیرند تا بتوانند تمرکز خود را بطور کامل روی رفتارهایی که باعث بهترشدن روابط در کار روزمره کمپانی بشود، بگذارند. این متد همچنین به مدیران این توانایی را می‌دهد که بتوانند در مدت زمان کم، آموخته­های درسی با تجارب مدیریتی را ادغام کرده و بتوانند عادت­های خوب و تجارب خوب را به­کار بگیرند.

 

مربی و پارتنر آموزش و توسعه

مربی­هایی که در زمینه آموزش و توسعه فعالیت می‌کنند، می‌توانند مدیرانی حمایت­گر با تجاربی زیاد شوند.

سالومونسن می‌گوید: هر انسانی متفاوت است و هر مدیر تازه­کاری، یک محدوده مشخص برای رشدش در جایگاه جدیدش را دارد؛ از جمله: توانایی­های درونی، توانایی مدیریت زمان، توانایی برنامه­ریزی استراتژیک یا رهبری تیم و…

پذیرش تمام انتقادات و ایده­های جدید از دوستان و افراد متخصص باید در بالاترین میزان باشد.

زمانی که شما شروع به کارکردن با کسی می‌کنید که می‌تواند شما را هدایت کند، اعتماد به نفستان به سرعت بیشتر می‌شود.

برت هلینگ، رئیس ریدستر می­افزاید: هرکسی به یک مربی احتیاج دارد. پیدایش کنید و با او راجب مشکلاتتان صحبت کنید. داشتن یک مربی یا راهنمای با تجربه، بهترین راه برای نشان­دادن مسیر رشد خودتان است.

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید