آیا می دانستید که می توانید با خوردن ۱۳ خوراکی سالم تا حد زیادی از سرطان پیشگیری کنید؟ پژوهش ها نشان می دهند افرادی که این خوراکی ها را در برنامه غذاییشان دارند بسیار کمتر از سایرین دچار سرطان های مختلف می شوند. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا این خوراکی ها را به شما معرفی کنیم.
غذایی که می خورید جنبه های مختلف سلامتیتان را به میزان قابل توجهی تحت تأثیر قرار می دهد. از جمله احتمال ابتلایتان را به بیماری های مزمنی از قبیل ناراحتی های قلبی، دیابت و سرطان. پژوهش ها به طور مشخص نشان می دهند که بروز سرطان به شدت به رژیم غذاییتان بستگی دارد.
بسیاری از غذاها حاوی ترکیبات مفیدی هستند که می توانند به کاهش رشد سرطان کمک کنند. به علاوه، پژوهش های علمی نشان می دهند که اگر مصرف برخی غذاها را افزایش دهید، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار خواهید گرفت. خوراکی هایی که در ادامه به آن ها می پردازیم، می توانند خطر ابتلای شما به سرطان را کاهش دهند.
۱۳ خوراکی برای پیشگیری سرطان
۱. بروکلی
بروکلی حاوی «سولفوروفان» است. ترکیبی گیاهی که در سبزیجات خانواده کلم یافت می شود و می تواند خواص بالقوه ضد سرطانی داشته باشد. پژوهش های مختلفی حول ارتباط مصرف بروکلی با خطر ابتلا به سرطان انجام شده است. طبق نتایج این پژوهش ها، سولفوروفان می تواند اندازه و تعداد سلول های سرطانی را در تومورهای سینه تا ۷۵ درصد کاهش دهد.
این ترکیب، همچنین، می تواند تومورهای پروستات را کوچک کند و سلول های سرطانی آن را از بین ببرد. خطر ابتلا به سرطان روده نیز می تواند با مصرف بروکلی و سایر سبزیجات خانواده کلم کاهش یابد. بنابراین، می توانید بروکلی را به تعدادی از وعده های غذایی هفتگی خود اضافه کنید و از خواص ضد سرطانی آن بهره مند شوید.
۲. هویج
برخی پژوهش ها نشان می دهند که خوردن هویج با کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها مرتبط است. برای مثال، هویج می تواند احتمال ابتلا به سرطان معده را تا ۲۶ درصد و خطر بروز سرطان پروستات را تا ۱۸ درصد کاهش دهد. پژوهش دیگری نشان داد که خطر ابتلا به سرطان ریه در افراد سیگاری که هویج نمی خورند سه برابر بیشتر از آن هایی است که هویج مصرف می کنند.
البته، این پژوهش ها تنها نشان می دهند که میزان مصرف هویج با احتمال ابتلا به سرطان ارتباط دارد و هنوز رابطه علت و معلولی بین آن ها یافت نشده است. با این حال، شما می توانید چند بار در هفته به عنوان میان وعده و یا در کنار وعده های اصلی هویج بخورید و از خواص بالقوه ضد سرطانی آن بهره مند شوید.
۳. لوبیا
لوبیا سرشار از فیبر است و برخی پژوهش ها نشان داده اند که فیبر می تواند از شما در برابر سرطان های روده بزرگ محافظت کند. مصرف لوبیا علاوه بر کند کردن روند رشد سلول های سرطانی، می تواند احتمال بازگشت تومور را نیز در افرادی که سابقه ابتلا به سرطان های روده ای دارند کاهش دهد. شما می توانید با خوردن ۲ یا ۳ وعده لوبیا در هفته، از خواص مفید أن بهره مند شوید.
۴. انواع توت
توت ها سرشار از «آنتوسیانین» هستند. رنگیزه هایی گیاهی که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و می توانند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند. مصرف توت، سرعت رشد تومور را در سرطان های مختلفی از قبیل سرطان روده بزرگ، سرطان های دهان و سرطان مری کاهش دهد. توصیه می شود که برای بهره مند شدن از خواص مفید توت، هفته ای یک یا دو بار این میوه را مصرف کنید.
۵. دارچین
دارچین خواص مفید فراوانی دار. مثل کاهش قند خون و بهبود التهاب. برخی پژوهش ها نیز نشان می دهند که دارچین می تواند از گسترش سلول های سرطانی جلوگیری کند و باعث مرگ آن ها شود. روغن ضروری موجود در گیاه دارچین نیز می تواند مانع از رشد تومور های سر و گردن شود. روزانه نصف یا یک قاشق چایخوری (معادل ۲ تا ۴ گرم) دارچین مصرف کنید. نه تنها از خواص ضد سرطان آن بهره مند می شوید، بلکه به کاهش قند خون و بهبود التهاب در بدنتان نیز کمک می کنید.
۶. مغزیجات
یافته های علمی حاکی از آنند که مصرف مغزیجات با کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها همراه است و احتمال مرگ بر اثر سرطان را کاهش می دهد. خوردن مغزیجات می تواند از شما در برابر سرطان های روده بزرگ، پانکراس، ریه، سینه و رحم محافظت کند.
برای مثال، آجیل برزیلی سرشار از سلنیوم است و مصرف آن، خطر ابتلا به سرطان ریه را در افرادی که کمبود سلنیوم دارند کاهش می دهد. گردو نیز می تواند نرخ رشد سلول های سرطان سینه و تعداد تومور های آن را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. بنابراین، به طور کلی مصرف روزانه مغزیجات می تواند احتمال ابتلا به سرطان های مختلف را کم کند.
۷. روغن زیتون
روغن زیتون فواید بی شماری برای سلامتی دارد و بی دلیل نیست که پایه و اساس رژیم غذایی مدیترانه ای است. پژوهش های علمی حاکی از خواص ضد سرطانی این روغن مفید هستند. افرادی که زیاد روغن زیتون مصرف می کنند، کمتر از سایرین به سرطان سینه و سرطان های دستگاه گوارش، مثل سرطان روده بزرگ، مبتلا می شوند.
برای بهره مند شدن از خواص مفید روغن زیتون، ساده ترین راه جایگزین کردن سایر روغن هایی که روزانه مصرف می کنید با این روغن است. روغن زیتون را می توانید روی سالاد و سبزیجات پخته بریزید و یا از آن برای طعم دار کردن ماهی و انواع گوشت استفاده کنید.
۸. زردچوبه
زردچوبه ادویه ای است که به لطف فواید زیادی که برای سلامتی دارد به خوبی شناخته شده است. ترکیب فعال موجود در زردچوبه «کورکومین» نام دارد. این ترکیب، دارای خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و حتی ضد سرطانی است. پژوهش های علمی مختلف، خواص مفید کورکومین را تأیید می کنند. مطالعات حاکی از آنند که کورکومین می تواند تا حد زیادی به بهبود آسیب های روده ای که احتمال سرطانی شدن دارند کمک می کنند.
کورکومین، همچنین، می تواند با هدف قرار دادن آنزیم به خصوصی که برای رشد سلول های سرطانی ضروری است. از گسترش آن ها جلوگیری کند. این ترکیب شیمیایی، سلول های سرطانی سر و گردن را می کشد و قادر به کند کردن رشد تومور های ریه، پروستات و سینه نیز هست. برای بهره مند شدن از خواص مفید زردچوبه، بهتر است روزانه نصف تا سه قاشق چای خوری (معادل ۱ تا ۳ گرم) از آن را مصرف کنید. برای کمک به جذب بهتر این ادویه، می توانید آن را همراه با فلفل سیاه میل کنید.
۹. مرکبات
پژوهش ها حاکی از آنند که مصرف مرکباتی مثل لیمو، گریپ فروت و پرتقال، با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط است.به خصوص سرطان های گوارشی، سرطان های دستگاه تنفسی فوقانی و سرطان پانکراس. اگر حداقل سه بار در هفته مرکبات مصرف کنید، می توانید خطر ابتلا به سرطان معده را نیز تا ۲۸ درصد کاهش دهید.
۱۰. بذر کتان
بذر کتان سرشار از فیبر و چربی های مفید برای قلب است و گزینه ای سالم برای افزودن به رژیم غذایی تان به شمار می رود. برخی پژوهش ها نشان می دهند که بذر کتان می تواند نرخ رشد سرطان هایی از قبیل سرطان سینه و پروستات را نیز کاهش دهد و سلول های سرطانی را از بین ببرد. فیبر زیادی که در بذر کتان وجود دارد هم می تواند خطر ابتلا به سرطان های روده بزرگ را کم کند.
برای بهره مند شدن از خواص مفید بذر کتان، سعی کنید روزانه یک قاشق غذاخوری (معادل ۱۰ گرم) از آن را آسیاب و مصرف کنید. بذر کتان را می توانید در اسموتی بریزید. همراه با غلات صبحانه میل کنید و یا با نان، شیرینی و سایر غذاهای پختنی مورد علاقه تان مخلوط کنید.
۱۱. گوجه فرنگی
«لیکوپن» ترکیبی است که در گوجه وجود دارد و رنگ قرمز آن را ایجاد می کند. این ترکیب خاصیت ضد سرطانی نیز دارد. پژوهش ها نشان می دهند که مصرف گوجه فرنگی (خام یا پخته) و لیکوپن می تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. برای آن که از خواص گوجه فرنگی بهره مند شوید، روزانه یک یا دو عدد از آن را میل کنید. گوجه را می توانید به ساندویچ، پاستا، سالاد و انواع سس نیز اضافه کنید.
۱۲. سیر
ترکیب فعال موجود در سیر، «آلیسین» نام دارد. این ترکیب می تواند سلول های سرطانی را از بین ببرد و خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان را نیز، از جمله سرطان های معده، پروستات و روده بزرگ، کاهش دهد. افزودن روزانه ۲ تا ۵ گرم (تقریباً معادل یک حبه) سیر به رژیم غذاییتان، شما را از خواص مفید آن بهره مند می کند.
۱۳. ماهی های چرب
یافته های علمی نشان می دهند که اگر هر هفته چند وعده ماهی بخورید، احتمال مبتلا شدنتان به سرطان کاهش می یابد. مصرف ماهی، خطر ابتلا به سرطان های گوارشی را کاهش می دهد. ماهی های چرب، مثل سالمون، ماهی خال مخالی و ماهی کولی، سرشار از ویتامین D و اسیدهای چرب امگا-۳ هستند که هردو برای پیشگیری از سرطان مفیدند. برای دریافت ویتامین D و امگا-۳ به اندازه کافی، بهتر است هفته ای ۲ وعده ماهی بخورید.
خوراکی هایی این مقاله همگی غذاهایی سالم هستند که به جز پیشگیری از سرطان، فواید فراوان دیگری نیز برای بدنتان دارند. اگر این خوراکی ها را به طور منظم در برنامه غذایی روزانه و هفتگی خود داشته باشید، نه تنها به سلامتی خود کمک می کنید، بلکه احتمال ابتلا به سرطان را نیز کاهش می دهید.